maandag 2 november 2015

Grootste ballonnendoolhof ter wereld in Sunparks

Sunparks Kempense Meren is tussen 4 en 12 november de locatie van de Millennium Jam, een conferentie voor ballonspecialisten en -liefhebbers. De blikvanger is een groot doolhof gemaakt van 100.000 ballonnen.
Driehonderd professionals en liefhebbers uit de ballonwereld zitten van 4 tot 12 november in Sunparks Kempense Meren in Mol. Daar vindt Millennium Jam plaats, een conferentie voor mensen die professioneel bezig zijn met ballonnen, onder wie clowns, goochelaars, winkeliers en decorateurs.

De grote blikvanger is de bouw van het grootste ballonnendoolhof ter wereld. Een team van 25 ballondecorateurs uit Zwitserland, Rusland, Frankrijk, Israƫl, Luxemburg en Belgiƫ bouwt een immens doolhof in de sporthal van Sunparks. Het internationale gezelschap wordt geleid door de Belgische Sophie Maertens en de Zwitser Didier Dvorak.

“Voor de bouw van het doolhof gebruiken we tussen de 80.000 en 100.000 ballonnen”, vertelt Sophie Maertens. “We hebben natuurlijk wel ervaring in het maken van grote ballondecoraties, maar het doolhof wordt zeker een uitdaging.

Bron en hele artikel: Gazet van Antwerpen