dinsdag 25 maart 2014

Sunparks investeert 500.000 euro in Kempense Meren

sunparks kempense meren investering half miljoen Mark Haak Wegman Olympics
Sunparks investeert deze zomer nog 500.000 euro in vakantiepark Kempense Meren. Dat is nodig, want het park wordt in september omgetoverd tot een Olympisch dorp. Dat was al geweten, maar nu is het ook officieel, de contracten voor de Special Olympics European Games 2014 zijn zaterdag getekend.

Sunparks Kempense Meren organiseert al enkele jaren grote evenementen voor mensen met een gezamenlijke passie. Dit jaar, om hun twintigjarig bestaan te vieren, kapen ze de hoofdvogel weg: in september brandt de olympische vlam er. Het vakantiepark in Mol ontvangt dan tweeduizend atleten en duizend begeleiders, uit 58 Europese en Euraziatische landen. "We zijn erg trots dat de organisatie ons de atleten toevertrouwt, we gaan er een succes van maken", reageert Mark Haak ­Wegmann, CEO van Sunparks. "Met het oog op de spelen krijgen de vakantiehuizen ook een grote opfrisbeurt, we investeren deze zomer 500.000 euro in het park." De Special Olympics European Games, ook wel de Games of the Heart genoemd, worden om de vier jaar georganiseerd voor mensen met een verstandelijke handicap.
Dit jaar is de gaststad Antwerpen, de spelen zijn het grootste sportevenement dat in 2014 plaatsvindt in ons land. Vijftig steden en gemeenten ontfermen zich de dagen voor de spelen over een delegatie atleten. Tijdens de spelen zelf, van 13 tot 20 september, overnacht iedereen in Sunparks in Mol. "Het is een unicum in de geschiedenis van de Special Olympics dat alle atleten op dezelfde plaats overnachten", vertelt Catalina Daniƫls, CEO van de Special Olympics. "De Spelen zelf vinden plaats op drie Antwerpse locaties, maar ook in Mol aan Den Uyt en op de Balendijk in Lommel."

Bron en hele artikel: GVA