zaterdag 25 januari 2014

Bouwval moet weg voor komst atleten

Sunparks Kempense Meren in Mol is het olympisch dorp voor de 2.000 atleten en de 1.000 coaches van de Special Olympics dit jaar in Antwerpen. ‘Het afgebrande gebouw aan de rand van het park wordt tegen die tijd afgebroken’, zegt parkdirecteur Bart Everaert.
De Europese Zomerspelen van de Special Olympics vinden dit jaar plaats tussen 9 en 20 september in Mol. Op deze olympische spelen voor mensen met een mentale beperking komen liefst tweeduizend atleten in actie. Ze worden begeleid door minstens duizend coaches. Daarmee is dit evenement het grootste in zijn soort.

‘Voor het eerst dit jaar worden de atleten onderbracht in een olympisch dorp’, zegt parkdirecteur Bart Everaert van Sunparks Kempense Meren uit Mol. ‘Sunparks Kempense Meren kreeg de eer om de atleten en coaches onder te brengen in het hotel in het hoofdgebouw en de vele vakantiehuisjes op het domein. Ook de olympische vlam zal in Sumparks te zien zijn. De atleten mogen ten volle gebruik maken van alle faciliteiten op het domein. Uiteraard zullen er voldoende begeleiders aanwezig zijn om de atleten verder te helpen. Elke dag pendelen de atleten en hun coaches met bussen tussen Mol en Antwerpen om daar te trainen en deel te nemen aan de wedstrijden van de Special Olympics. Twee activiteiten zullen hier in de regio plaatsvinden. De atletiekwedstrijden vinden plaats in Mol en het wielrennen gaat door in Balen.’

Naast de atleten en coaches zullen er ook nog eens 2.500 ouders en vrienden van de atleten en vierduizend vrijwilligers naar de Kempen trekken. Ze zullen allemaal in Mol of in de buurt van deze gemeente verblijven.

Bron en hele artikel: Nieuwsblad